Böcker

Om du vill köpa någon av mina böcker klickar du på boken eller på den blå förlagstexten. Då kommer du till förlaget, där du kan beställa boken direkt. Under fliken REFERENSER finns recensioner av böckerna.

Här kan du se hur jag arbetar med min egen sceniska kör RESONANS, en intervju av Sara Johansson, november 2014.

Skapande kör

Intresset för att använda dramatiska och koreografiska element i en körkonsert växer. I Skapande kör erbjuds körledaren inspiration och tankar kring scenisk kommunikation. Här finns redskap och övningar för att iscensätta körmusik med rörelsegestaltning anpassad efter körsångarnas förutsättningar. Boken vänder sig till dig som leder körsångare i alla åldrar i såväl profant som sakralt sammanhang.

Skapande kör finns utgiven på Gehrmans Musikförlag (2014).
Den ingår i Sensus Musikböcker nr 32.


Körlek

Körlek är ett material kring förmågan att lyssna och koncentrera sig, utveckla gruppgemenskap, stärka samspelet i gruppen, utveckla kreativiteten, skapa känslan av trygghet stärka, självförtroendet m.m. Allt detta med musiken i centrum och leken som form.

Körlek vänder sig i första hand till dig som arbetar med barn, men många av övningarna fungerar för alla åldrar med barnasinnet kvar.

Körlek finns utgiven på Gehrmans Musikförlag (2003).


Öva sång och bli vän med din röst

Är ett studiematerial som vill inspirera dig till att bli din egen röstforskare. Syftet med att öva sång är att lära känna sin röst och förstå vilka mekanismer som samverkar när du sjunger. Hela du är ditt instrument, vilket innebär att rösten påverkas av hur du mår i kropp och själ. Genom regelbunden övning tillägnar du dig en grundteknik som ger dig redskapen för att kunna lita på din röst. Du måste förstå vad du ska göra, hur du ska göra det och varför du ska göra det. Den erfarenheten skapar trygghet och avspänning. Just dessa ord är mycket viktiga för en sångare.

I boken, som har ett förord av Solwig Grippe,  får du många tips och goda råd för att utveckla din sångröst och hitta ditt personliga uttryck, oavsett genre. Kom ihåg att många framgångsrika sångare ofta inte har en bättre röst än du, utan i stället en större tro på sig själva och sin förmåga.
Boken finns nu i nytryck i en uppdaterad utgår (april 2018).

Öva sång och bli vän med din röst finns utgiven på Isaberg Förlag AB (2007).


Scenisk kör 100 övningar

Längtar du efter att få din kör att lägga ifrån sig noterna, ta plats på scenen och fånga publiken med sin totala närvaro?

I scenisk kör presenterar jag ett arbetssätt som utvecklar dina körsångares musikaliska och sceniska uttryck. Mina metoder blir ett pedagogiskt redskap för ditt arbete med både individen och gruppen. Med hjälp av Scenisk kör kan du lyfta din kör till en ny dimension av musikalisk kommunikation. Välj bland 100 övningar med notexempel och illustrationer.

Scenisk kör finns utgiven på Gehrmans Musikförlag (2010).
Den ingår i Sensus Musikböcker nr 24.

 

 

Lämna ett svar