Om

Ursprungligen kommer jag från Halland. Efter att i många år haft Eskilstuna som hemort har jag nyligen återvänt till min hemstad, Varberg. Bor numera ca 250 m från havet vid Varbergs Kurort.
Innan flytten tillbaka Varberg var mitt uppdrag en 2-årig projekttjänst vid Vingåkers Kulturskola för att starta upp en Sång- & Körakademi. Ett fantastiskt inspirerande och spännande uppdrag som avslutades i december 2020. 
I januari 2021 tillträdde jag ett längre vikariat som musiklärare på Tångaskolan i Falkenberg. En skola som ligger i framkant med kreativa högstadieungdomar, en välutrustad musiksal och entusiastiska kollegor.

Från och med januari 2022 arbetar jag som konsult med uppdrag via mitt företag RESONANS Ing-Mari Janzon AB.
Exempelvis fortbildning och workshops för körledare, inspirationsdagar för kören, hjälp med att designa och gestalta en körkonsert, sångkurser, enskilda sånglektioner m.m.
Läs mer om det under fliken MINA TJÄNSTER eller PERSONLIG UTVECKLING under fliken AKTUELLT:
Jag åtar mig dessutom uppdrag som kyrkomusiker och lärarvikarie på alla stadier. I mitt CV, längre ner på denna sida, finns info om min lärarlegitimation. 

Ing-Mari Karpathos-7967

Sångpedagog och sångerska
Vid mina tidigare anställningar arbetade jag under 17 år som sångpedagog på  Arts & Performance, estetprogrammet vid S:t Eskils gymnasium, och vid Prins Wilhelm gymnasiet i Flen. Samtidigt som jag också var förstelärare i entreprenöriellt lärande. Har också innehaft en anställning som adjungerande adjunkt vid Mälardalens högskola i samverkan med Skolverket. Dessförinnan som kyrkomusiker och före det som musiklärare på grundskolans alla stadier. 
Jag älskar att undervisa, men också att konsertera och har regelbundet frilansat som sångerska vid olika evenemang. Våren 2010 spelade jag in en cd skiva där jag sjunger jazz, visa, folkmusik, musikal och romanser. Har under många år turnerat med egna konserter tillsammans med min pianist Anders Säholm.
Min ovärderliga förebild och inspiratör är sångprofessor Solwig Grippe, som också skrivit förordet till min andra bok Öva sång och bli vän med din röst. Det är min förhoppning att jag med min egen undervisning ska lyckas föra vidare något av all den kunskap som hon har inplanterat i mig om hur vi får våra röster att klinga på bästa sätt.
Som sångerska och sångcoach lever jag min dröm. I mitt arbete får jag förtroendet att vara vägledare för andra som vill uttrycka sig med sin röst och ge dem redskap som för att uppleva glädjen i att beröra en publik med sina sånger.

Röst & retorik
Min specialkompetens används av uppdragsgivare för att utveckla rösten och ett medvetet kroppsspråk. Alla har en röst och alla kan tala med sitt kroppsspråk. Genom att öva kan alla också utveckla sin förståelse och kunskap för deras funktion. Rösten och kroppsspråket är tillsammans två viktiga kommunikationsmedel som har stor betydelse när vi vill nå ut med vårt budskap och maximera effekten vid möten med andra människor. 

Körpedagog
Inom körsång har jag utforskat olika  arbetssätt för att gestalta och skapa sceniska föreställningar med hjälp av sceniska – och musikaliska uttryck.  Det handlar om att alla sångare i kören är medskapare. Vi arbetar då efter metoder som bygger på en progression där lekfulla övningar, via improvisation, blir en väg till konstnärligt skapande mot en scenisk slutprodukt. Syftet är att göra en konsert mera intressant och beröra en publik.

Min utbildning
Jag har en bred utbildning med sångpedagog- musiklärare- organist- och kantorsexamen från Musikhögskolan i Stockholm och Ersta Sköndal Högskola. Har deltagit i flera mästarkurser och Master Class i sång och utökat mina kunskaper med olika påbyggnadsutbildningar och fristående högskolekurser. Bland annat en magisterexamen i didaktik.
Här finns mitt CV.

Företagare
Sen år 2004 driver jag ett företag som heter RESONANS Ing-Mari Janzon AB. Kan idag se tillbaka på många uppskattade uppdrag som workshopledare, röstcoach vid sceniska produktioner, fortbildningsdagar, sångkurser och egna konserter, med hela Sverige som arbetsfält.

Författare
Min nyfikenhet och mitt stora intresse för pedagogik och metodik har resulterat i fyra pedagogiska böcker med inriktning på sång och röstutveckling. Alla mina böcker används flitigt på Folkhögskolor, Musikhögskolor och Kulturskolor.

IngMari Furillen-0564

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitt motto
Även om vi inte kan styra den väg som livet tar behöver vi för den skull inte bara flyta med. Ibland kan man välja att simma åt ett annat håll. 

Lämna ett svar