Privat
Privat

Om

Ursprungligen kommer jag från Halland men är bosatt i Örebro.
Jag undervisar i solosång och körsång på estetprogrammet Arts & Performance vid S:t Eskils gymnasium samtidigt som jag är egen företagare.
Jag har också en förstelärartjänst med fokus på entreprenöriellt lärande.

Ing-Mari Karpathos-7967

 

Jag älskar att undervisa, men också att konsertera och frilansar regelbundet som sångerska vid olika evenemang. Våren 2010 spelade jag in en cd skiva där jag sjunger jazz, visa, folkmusik, musikal och romanser. Har under många år turnerat med egna konserter tillsammans med min pianist Anders Säholm.
Min ovärderliga förebild och inspiratör är sångprofessor Solwig Grippe, som också skrivit förordet till min andra bok Öva sång och bli vän med din röst. Det är min förhoppning att jag med min egen undervisning ska lyckas föra vidare något av all den kunskap som hon har inplanterat i mig om hur vi får våra röster att klinga på bästa sätt.
Som sångerska och sångcoach lever jag min dröm. I mitt arbete får jag förtroendet att vara vägledare för andra som vill uttrycka sig med sin röst och själv uppleva glädjen i att beröra en publik med mina sånger.

Min utbildning
Jag har en bred utbildning med sångpedagog- musiklärare- organist- och kantorsexamen från Musikhögskolan i Stockholm och Ersta Sköndal Högskola. Har deltagit i flera mästarkurser och Master Class i sång och utökat mina kunskaper med olika påbyggnadsutbildningar och fristående högskolekurser. Här finns även mitt CV.

Företagare
Sen år 2004 driver jag ett företag som heter RESONANS Ing-Mari Janzon AB. Kan idag se tillbaka på många uppskattade uppdrag som workshopledare, röstcoach vid sceniska produktioner, fortbildningsdagar, sångkurser och egna konserter, med hela Sverige som arbetsfält.

Författare
Min nyfikenhet och mitt stora intresse för pedagogik och metodik har resulterat i fyra pedagogiska böcker med inriktning på sång och röstutveckling. Alla mina böcker används flitigt på Folkhögskolor, Musikhögskolor och Kulturskolor.

IngMari Furillen-0564

Mitt motto
”Även om vi inte kan styra den väg som livet tar behöver vi för den skull inte bara flyta med. Ibland kan man välja att simma åt ett annat håll.”