Avslutningskonsert med ”Sommarkurs för sångare”.

Den första omgången av ”Sommarkurs för sångare” avslutades med en konsert i fredags kväll.
(På bilden saknas en kursdeltagare)
Flera bilder från avslutningskonserten finns under fliken GALLERI.

Under fyra dagar har vi jobbat intensivt med att utveckla röstteknik, musikaliskt- och sceniskt uttryck. Deltagarna hade i förväg fått som uppgift att förbereda tre sånger som de kunde sjunga utantill. Det blev en härlig bredd av olika genrer. Allt från pop/rock till jazz, musikal, romans och opera. Det var låtar som: Living on a prayer, Heaven on their minds, Heidenröslein, Wild horses, Gråt Fader Berg och spela, Mr Kelly, It ain´t me Babe, Wishing you where somhow here again, Summertime, Sailing, Bewitched, Fly me to the moon, När kärlek vaknar till en kvinna m.fl.

För mig är det viktigt att försöka hitta varje sångares nivå och jobba utifrån den. Alla deltagarna var såååå duktiga!
Att jobba med master class modell, där man undervisar en sångare i taget  inför de andra deltagarna, kanske en del tyckte var lite läskigt i början. Men de vande sig efter ett tag. Avslutningskonserten blev verkligen superbra. Jag tror att det det är bra att ha ett slutmål, en konsert,  där man får stämma av och jobba på sin optimala nivå. Då brukar det hända en massa spännande saker.
Önskar er alla kursdeltagare varmt lycka till i fortsättningen. Blev så glad när jag läste era synpunkter i utvärderingen. TACK!

Vi var alla överens om att valet av Kulturhus Tandla skola som kurslokal var toppen! Bra akustik att sjunga i och dessutom en underbar miljö.
Tack Inga-Lill och Ola för ert vänliga bemötande och serviceanda. Vi ses i augusti då det är dags för nästa omgång:
”Sommarkurs för sångare” 7-10 augusti. Med samma upplägg.