Hultsfred … och sedan Västervik

”Hur kan du hjälpa dina körsångare att bli vän med sin röst?”
var rubriken på fredagens kurs i Hultsfred. Jag kunde ana historiens vingslag från alla festivaler i denna bygd.
Kul att få komma hit och möta dessa kunniga körledare från Linköpings stift .
Vi jobbade intensivt med fokus på röstutveckling och hann också med lite scenisk kör.
Det blev  många spännande och intressanta frågeställningar där alla bidrog med levande exempel från sin egen verksamhet.

Efter avslutad kursdag i Hultsfred åkte jag vidare till Västervik. Sov gott en natt på legendariska Centralhotellet och kunde pigg och utsövd ta mig an dagens uppdrag  i Västerviks pampiga kyrka, Sankt Petri.
Där väntade musiker, barnkörledare och 75 barn på att jag skulle leda en Barnkördag.

Jag hade i förväg skickat ut 6 sånger som barnen övat in tillsammans med sina körledare: Vackra, busiga och glada sånger som vi sedan framförde vid en avslutande konsert.
Tillsammans med tre lyhörda och följsamma musiker satte vi ett passande komp till låtarna på förmiddagen. Kl. 13 strömmade alla förväntansfulla barn in i denna otroligt vackra och funktionella kyrka. Vi satte genast igång med att iscensätta den koreografi som jag förberett. Barnen var så fantastiskt duktiga. De minsta var bara 6 år och orkade hålla igång med mig hela eftermiddagen.
Fick så många goa kramar och fina minnen med mig hem efter denna fantastiska dag.
Vilket underbart jobb jag har!
Från Västerviks tidning: http://www.vt.se/kultur/?articleid=6982868