Scenisk kör med alla åldrar!

A Capriccio sjunger: ”Jag blåste i min pipa …” och här ser ni körens slutpose på konserten i Arboga kyrka förra helgen.
Det var i januari jag träffade kören första gången och under en heldag jobbade med övningar och koreografi inför deras vårkonsert.
Slutresultatat blev mycket uppskattat av publiken. Underbart att se körens utveckling och hur de kommunicerar med sin publik.

I slutet av maj hade jag ansvar för ett barnkörläger på Stjärnholms kursgård. Under två dagar sjöng, dansade och lekte vi med olika sånger som sedan knöts samman till ett collage … och vips hade vi en Minikonsert. Barnen har en unik förmåga att skapa för stunden med alla sina sinnen. Jag är så lycklig över att i mitt jobb få möta människor i alla åldrar och  tillsammans med dem locka fram de pedagogiska redskapen för att tolka musiken med  både rösten och kroppen.

Här lyckades jag fånga ungdomarna i en pose vid min workshop i Västerås Konserthus i mitten av maj. Det var RUM, Riksförbundet Unga Musikanter som engagerat mig för att jobba med scenisk kör. Under ca 2,5 timma mötttes sångare från olika körer i en intensiv workshop. Även den mynnade ut i en mimiföreställning på ca 20 minuter. Fantastiskt hur musiken kan få oss att kommunicera både med varandra och med en publik.